Konferenstips

Om du inte ska ha någon föreläsare utan själv ska hålla i den biten och tala inför dina anställda krävs det ännu lite extra jobb från din sida. Du måste då tänka på att ditt framförande måste vara professionellt och strukturerat. Att öva i förväg är inte alls fel, utan bara klokt. Se även till att eventuella teknisk utrustning som ska användas fungerar i förväg.

Bra föreläsare kan du antingen leta reda på genom egen efterforskning eller efter egna erfarenheter, men du kan självklart även ta hjälp av en arrangör som är insatt branschen.

Att lägga ner lite extra energi på den här punkten är guld värt, då det troligen är just denna biten du vill att dina anställda ska minnas. Om du vill göra det lite extra spännande kan du exempelvis anordna en konferens i Stockholm där budskapet förmedlas på ett kreativt sätt till dina anställda.

Lämplig mat på din konferens

Det behövs mer än goda tal och framföranden för att konferensen ska bli perfekt. En av de viktigaste ingredienserna för att göra konferensen lyckad är mat och dryck. Hålls konferensen kring lunch eller middag, är det lämpligt att sådan måltid även serveras.

Är konferensen under för- eller eftermiddagen kan lite fika istället vara på sin plats. Att anknyta det som serveras till vad mötet handlar om är också en kul idé om möjligheten finns.