Hotell

I Sveriges huvudstad finns det självklart ett brett utbud av boende. Det finns över 80 olika hotell i Stockholms stad och över 170 hotell i hela länet. Både i form av billigare vandrarhem och exklusiva, dyra hotell. Självklart finns det också mer miljövänligare hotell, hälsoinriktade hotell m.m. Det går alltså att hitta något för i princip vilken budget och smak som helst. För dig med den större plånboken kan du välja fritt mellan klassiska lyxhotell och nyare moderna ställen, men även med en mindre budget är möjligheterna stora.

Grand Hotell

Ett av Stockholms mest kända hotell är Grand Hotell, vilket ligger beläget i Gamla stan mitt emot det kungliga slottet. Det är Skandinaviens ledande lyxhotell och har ända sedan sin invigning 1874 varit en självklar och uppskattad oas för såväl stockholmare som tillresta svenskar och utländska turister. Inte minst kändisar har genom tiderna valt att spendera sin vistelse i Stockholm här. Vad din vistelse än går ut på har Grand Hotell troligen något för dig.

Clarion

För dig som är ute efter något modernt kan kanske Clarion hotell istället är intressant. Detta hotell är beläget upphöjt på pålar ovanför en av Stockholms mest trafikerade leder. Det är därmed enkelt att nå med i princip alla färdmedel. Byggnaden är ett mästerverk till sitt utseende och invändigt är hotellet inrett med lugna ljusa toner. Men vad som gör detta hotell extra speciellt är dess unika konstsamling, det gör det till ett självklart val för konstälskaren.

Det bästa sättet att hitta ett hotell som passar just dig är att antingen titta runt på hemsidor om turism i Stockholm, men du bör självklart även höra med dina bekantat om de har något tips. Beroende på vad du ska göra under vistelsen är hotellets komfort av olika hög prioritet. Ska du spendera mycket tid på hotellet vill du självklart att det ska vara bättre än om du knappt kommer att vara där.

Men det är också viktigt att ha i åtanke att hotellet har ett bra läge för din vistelse. Ska du bara vara i innerstan är det såldes klokast att titta efter ett boende där. Då kommer du spara in mycket tid som annars hade riskerat att gå till transportkostnader.

Hur du än vill ha det är möjligheterna till att hitta det perfekta hotellet för just dig i Stockholm stora. Tänk bara på att vara ute i god tid och boka om du ska bo på hotellet under en populär period eller säsong.