Stortorgskällaren i Gamla Stan

Besök Stortorgskällaren i Stockholm

Att besöka Stockholm och sålla ner till de saker man vill göra under vistelsen kan vara en svår nöt att knäcka. Det finns mängder av guider och rekommendationer att vända sig till och det kan vara svårt att ens ta tag i vart någonstans som man ska börja kolla runt. För att hjälpa dig sålla fram det bästa så kan vi förenkla till viss del med den klassiska restaurangen som vi har valt att lyfta – Restaurang Stortorgskällaren i Gamla Stan.

Ett stenkast från Stockholms Katedral

Stortorgskällaren är har funnits i Stockholm vid Stortorget i Gamla Stan sedan 1938, och ligger endast ett stenkast från Storkyrkan – alltså precis beläget vid Stockholms Katedral. I och med hur länge som restaurangen har funnits i Stockholm så bär den på mycket historia och i åratal har turister och lokalbor besökt denna taverna. Det sägs exempelvis att man ofta kunde se den gamla kungen drickandes av vin i källaren. Det är en hel del historia bevarad i restaurangen och det syns tydligt i stilen av väggarna och möblerna.

En meny framtagen med blandning av tradition och modernism

Men det är inte bara för den unika historian som restaurangen är så pass omtyckt, maten som serveras är någonting utöver det extra. Menyn som Stortorgskällaren erbjuder är framtagen med ekologi och lokalitet främst i tanken. Maten som serveras är en perfekt blandning av traditionell, hederlig mat som korsas av en väl vald modern matkultur.

Ett besök på denna restaurang kan vi försäkra att det kommer lämnas ett avtryck hos dig som besökare och sticka ut bland alla mängder av restaurangbesök. Här serveras alltid fantastiskt utsökt mat och det är en garanti att maten görs av bästa råvaror. Här serveras allt mellan förrätter till fisk, kött och pizza för att till slut erbjuda fantastiska efterrätter. Detta är en restaurang som har någonting att erbjuda för alla, oavsett om det är för familjen eller kompisgänget så kommer det falla i smaken.

En smidig sak med Stortorgskällaren är att du snabbt, smidigt och enkelt kan boka bord. Via hemsidan kan du med endast några klick boka ett bord för dig och ditt sällskap, vilket är någonting som gör hela upplevelsen förenklad.