Om Stockholm

Här berättar vi om Stockholm och tipsar om resor, weekend och hotell till Sveriges huvudstad.

Stockholm är Sveriges huvudstad och ligger belägen på östkusten. Staden kallas ibland även för Skandinaviens huvudstad, främst på grund av sitt rika kultur- och stadsliv samt på grund av sin väldigt centrala placering i Skandinavien. År 2010 utmärktes staden dessutom till att vara Europas miljöhuvudstad.

Här finns storstadslivet med fest, puls och bra shopping, men även närheten till fridfull natur, villaområden och vacker skärgård med semesterkänsla. Speciellt på sommaren drar sig människor ut till Stockholmsskärgård som består av ett flertal idylliska öar vilka är knutna till fastlandet med hjälp av båttrafik. I själva staden kan du enkelt förflytta dig antingen till fots, med bil eller med hjälp av den väl utbredda kollektivtrafiken.

Nöjesliv i Stockholm

Eftersom Stockholm är Sveriges huvudstad finns det alltid något att göra här, oavsett vad du är intresserad av. Staden sprudlar av liv och det är ständigt något på gång. För dig som gillar musik kan kanske en konsert i Globen vara värt ett besök? Är du istället intresserad av t.ex. teater eller opera kan du besöka Stockholmsoperan eller någon av stadens många teatrar.

Vill du gå på nattklubb är det utbudet brett och du kan därför gå till den klubben du känner passar just dig. Är du ute efter att gå på exklusivare ställen kan du t.ex. vända dig till klubbarna på och omkring Stureplan. Det kan dock vara klokt att hålla ögonen öppna för eventuella gästlistor om du vill gå på ett mycket populärt ställe! Vill du veta vad som är på gång i Stockholm just när du är där, kan du bara se efter i en färsk dagstidning eller söka på internet efter evenemang.

Aktiviteter

I Stockholm finns det aktiviteter för alla, stor som liten, ensamt par som hel familj. Staden har bl.a. ett imponerande utbud av olika museum, drygt 100 stycken, vilket gör det möjligt för alla att hitta något i sin smak. För barnfamiljen är Junibacken ett givet alternativ. Här finns bland annat Astrid Lindgrens älskade karaktärer samlade. Är ni istället intresserade av att själva aktiveras kan ni exempelvis besöka Gröna Lund, Stockholms nöjespark, eller vandra i karaktärerna från Stieg Larssons populära serie Millenniums fotspår. Ett annat sätt att ta sig runt staden är självklart med hjälp av hederlig gammal sightseeing.

För den som bara vill strosa är självklart det även en väl värd aktivitet också. I Stockholm finns nämligen både vacker och intressant arkitektur och dessutom ett brett utbud av olika former av butiker, caféer och restauranger.