Centralt hotell nära Skansen

hotell nära skansen

Om några helger ska vi åka upp till Stockholm för att besöka Skansen och ta en sväng på Gröna Lund. Barnen har tjatat så länge nu att det börjar bli dags. Det passar ju väldigt bra att ha lite små utflykter med jämna mellanrum nu när semestern börjat. Vi har kikat på lite olika alternativ vad gäller hotell nära Skansen och upptäckt att flera erbjuder möjligheten att köpa ett ”Skansen-paket” där man får både boende, inträde till Skansen samt frukost på morgonen.

Tips – Förköp biljetter till Skansen & Gröna Lund

En bra grej att tänka på är även att förköpa biljetter till Skansen och Gröna Lund då det brukar vara en galen lång kö. När man dessutom har otåliga barn med sig är det ingen större hit.

Det var ett tag sedan jag var på Skansen men jag minns att det var rätt mysigt. Små gamla hus som förr i tiden, små marknader, djur och en underbar utsikt över Stockholm.

Nu går det tydligen även spårvagnar raka vägen från Hamngatan ut till Djurgården, så att man slipper trängas på bussarna och ta sig långsamt framåt i trafiken. Det blir bara bättre och bättre.

Jag vill hitta några hotell som ligger rätt nära spårvagnen så att vi inte har för långt att gå med barnen. De får ju inte tappa intresset och bli trötta redan innan vi tagit oss till djuren. Sen får det gärna vara trevliga hotell som är nära shoppingstråken så att man snabbt kan springa iväg och handla lite kläder när barnen vilar och min man kan ta hand om dem.